You are here: Home Projektek Duna Stratégia

Az Európai Duna Régió Stratégiája

E-mail Nyomtatás PDF

Győr térségének fejlesztési stratégiája

2010. október 4.

A kornyezetbaratgyor.hu oldal befogadta a Győri térség Duna-startégiával foglalkozó dokumentumait. Ez által mód nyílik olyan hasznos olvasnivalókat kínálnunk a Tisztelt Olvasó számára, amelyek segítenek megismerni az Európai Duna Régió Stratégiájának elveit, a stratégia-készítés eddigi történéseit, fontosabb dokumentumait.

2010. szeptember 22-én Győr Megyei Jogú Város polgármestere, Borkai Zsolt kezdeményezésére Duna-napot szerveztünk a térség legfontosabb fejlesztési projektjeinek bemutatására, illetve hogy a fejlesztésben közreműködő szakemberek közösen fejezzék ki elkötelezettségüket a közös célok megvalósítására.

Egybehangzó vélemény alakult ki, hogy a térség gazdaságát, társadalmát és környezetét legjobban az szolgálhatja, ha a Duna vízgazdálkodását és vízminőségét szabályozottá tesszük. Az állandó vízszint a gazdaság fejlesztéséhez elengedhetetlen, az árvízvédelemhez és a környezetvédelemhez alapvetően fontos.

Azt is megállapítottuk, hogy a Duna-stratégia nem csak a Dunáról, a folyóval közvetlenül kapcsolatban álló területekkel foglalkozik, ezért fontos, hogy Győr térségének egésze – akár országhatáron túl is – egységes fejlesztési programot dolgozzon ki.

A Győri Duna-stratégia Programiroda feladata, hogy a térség összehangolt fejlődéséhez összegyűjtse, és egymással egyeztesse azokat a fejlesztési elképzeléseket, programokat, amelyeket az itt élők, dolgozók, vállalkozók saját maguk és környezetük boldogulása érdekében megvalósítani terveznek. A Programiroda segíthet mindenkinek a saját elképzeléseit „projektté” fejleszteni, azaz olyan szintre hozni, hogy partnerek, finanszírozók, engedélyező hatóságok is megérthessék, elbírálhassák. Célunk, hogy az egyes projekteket – a lehetőségek szerint – egymással is összehangoljuk, és ezáltal a könnyebb tervezhetőséget, finanszírozhatóságot, illetve megvalósíthatóságot biztosítsuk.

Ezért kérünk mindenkit, aki úgy gondolja, hogy olyan elképzelése van, amit érdemes e témában egyeztetni, jelentkezzen a Programiroda munkatársainál. A honlapon találnak egy olyan táblázatot, amelynek kitöltése ugyan nem kötelező – a nélkül is felvesszük a kapcsolatot a jelentkezőkkel – de célszerű, hogy akár már az első megbeszélésünkkor hasznos információkkal segítsük Önöket.

Fontosnak tartjuk, hogy folyamatos párbeszéd alakuljon ki a fejlesztési elképzelésekről és közösen tervezzük meg a térség jövőjét. Ezért várunk minden segítő megjegyzést, javaslatot. E-maileket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. , illetve postai leveleket a CEURINA NKft 9021 Győr, Szt István út 10/a címre várunk, telefonon Lauf Kinga projekt-asszisztenst keressék a +36 96 520 281-es számon.

 

Szokolay Örs

A Győri Duna-stratégia Programiroda vezetője

 

 

 

 

 

Módosítás: ( 2010. október 11. hétfő, 08:19 )  

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Symbol
Duna Stratégia